25/02/17 Pompen-Verzuipen 2-0

Zelden ben ik op één enkele avond drie keer opgeveerd uit mijn zetel.

De eerste keer na de kopbalgoal van Kiese Thelin - een vintage Coulibaly-moment. De hele wedstrijd had die arme jongen moederziel alleen in de spits gelopen, hard gewerkt, menig duel gewonnen, maar net als iedereen vastgesteld dat hij de enige Anderlecht-speler leek met goesting (een Vlaams woord dat vrij vertaald 'grinta' betekent). 

Tot Filip Joos voor de tweede keer in één match de mond werd gesnoerd. De eerste keer letterlijk door falende techniek (ik had de stilte pas na een zevental minuten door), de tweede keer door geniale tactiek. René Weiler oogstte met de inbreng van miskende spits Brammetje Nuytinck meteen kritiek bij de commentator, maar haalde zijn gram toen de polyvalente vleesklak de beslissende assist gaf. Pompen-Verzuipen 1-0.

De tweede keer na de kopbalgoal van Kane - in zijn eigen doel. Even dacht ik dat Moses Simon eindelijk nog eens (letterlijk) boven zichzelf was uitgestegen, maar dat bleek ijdele hoop. Ik volg het Belgische voetbal nu toch al zo'n dertig jaar op de voet, maar Moses Simon is met voorsprong het grootste mysterie dat ik hier zag rondlopen. Hij verdient in de Van Dale toch minstens een vermelding onder het lemma 'wegdeemsteren'.

De derde keer na de 2-2 van Perbet - of hoe je toch een doelpunt kunt puren uit een vakkundig de nek om gewrongen counter. Net toen ik Saief ervan begon te verdenken dat hij in de rust betaald was om de elfde man van Tottenham te worden, toverde hij zijn enige twee bij de juiste ploeg aankomende passes uit zijn sloffen. De eerste landde helaas op het hoofd van Moses Simon, met de tweede sprong Coulibaly nogal klungelig om. Gelukkig staan Britse verdedigers ook bekend om hun klungeligheid - op dat vlak moet ik Joos gelijk geven. Pompen-Verzuipen 2-0.

Zelden ben ik jaloerser geweest dan vanavond. Op de Gentse supporters die op Wembley live getuige waren van deze stunt. En zelden ben ik mijn vrouw dankbaarder geweest dan vandaag. Omdat ze ook mij getuige liet zijn van deze ouderwetse Europese avond.

 

De Koperen Kogel